15 C
Sarajevo
25.04.2024

Dragan Mektić: To što su oni tamo napisali je krajnja nebuloza i neistina!

Ekskluzivno za Face TV Dragan Mektić je izjavio: “To je čista politička montaža i pokušaj političkog pritiska da se obračunaju zato što sam se ja kritički odnosio prema Tužilaštvu. To što su oni tamo napisali je krajnja nebuloza i neistina. Ako sud potvrdi optužnicu idemo na sud i dokazujem na sudu.”

Na pitanje ko zapravo radi protiv bivšeg ministra sigurnosti, Mektić odgovara: “Tužilaštvo i glavna tužiteljica Gordana Tadić da se obračuna zato što sam je ja stotinu puta prozvao da je nesposobna i da ne radi. Nemoguće je da je toliko pričinjena šteta, oprema je kupljena za 240000 KM i isporučena korisnicima CZ. Kome je onda načinjena šteta? To je bio evropski novac, kupljena oprema i donirana entitetskim civilnim zaštitama.”

Podsjećamo bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić optužen je zbog zloupotrebe položaja. U optužnici se navodi da je u sklopu projekta Evropske unije u kojem se nabavljala oprema za vatrogasne kapacitete, angažman ljudskih resursa, Bosna i Hercegovina oštećena za 240 hiljada KM.

- OGLAS -

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA