8 C
Sarajevo
26.04.2024

Marko Đurić: “Priština zakucala ekser u kovčeg dijaloga! Srbija će na pravi način odgovorit”

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da su usvajanjem platforme Albanci definitvno pokazali da oni ne žele dijalog.

“Usvajanjem platforme, u kojoj se između ostalog kaže, da jedini mogući ishod dijaloga sa Beogradom može da bude priznanje tzv. nezavisnosti Kosova, u kojoj se kaže da jedino moguće rešenje može da bude ono definisano već postojećim tzv. ustavom Kosova, ne tretirajući nijednom rečenicom prava i položaj Srba i drugih nealabanaca na Kosovu, zatim propisivanjem i definisanjem obaveze da se Srbiji nametne ratna šteta, plaćanje ratne odštetem valjda za desetine hiljada spaljenih naših domova, hiljade proteranih i ubijenih naših suradnika”, rekao je Đurić.

On je dodao da je na ovaj način Priština jasno poslala poruku cijelom svijetu da je za nju kraj dijaloga.

- OGLAS -

“Najpre nesporvođenjem odluke o ZSO, zatim su usvojili anticivizalzijske takse, a ovim poslednjim ekserom i činom poslalali jasnu poruku da je ovo za njih kraj dijaloga. Predsednik Vučić je mesecima unazad upozoravao da ukoliko se usvoji ovakva platforma to će značiti potpuni kraj dijaloga. Sada kada je ova platforma protiv mira, dijaloga i budućnosti usvojena, jedini odgovor tih ljudi je ćutanje”, dodao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je dodao da će Srbija znati da na pravi način odgovori na izazov koji je pred nju postavljen.

“Nećemo prenagliti, ali Srbija će znati da zaštiti svoje interese. Vidjeli smo da Albanci definitvno ne žele dijalog”, zaključio je Đurić.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA