Vijesti
Broj slučajeva koronavirusa u istočnoj Evropi prešao pet miliona Region, koji se sastoji od Bjelorusije, Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Moldavije, Rumunije, Rusije, Slovačke i Ukrajine, ima najveći broj prijavljenih slučajeva kovida19 u Evropi, prenio je Rojters
#

Broj slučajeva koronavirusa u istočnoj Evropi danas je prešao pet miliona, dok vlade širom evropskog kontinenta preduzimaju mjere da pokušaju da obuzdaju sve veći broj slučajeva. Region, koji se sastoji od Bjelorusije, Bugarske, Češke, Mađarske, Poljske, Moldavije, Rumunije, Rusije, Slovačke i Ukrajine, ima najveći broj prijavljenih slučajeva kovida19 u Evropi, prenio je Rojters.

U istočnoj Evropi je prošle sedmice registrovno preko 82.000 slučajeva dnevno, dok je dnevni prosjek smrtnih slučajeva bio preko 1.500. Rusija, Poljska i Ukrajina su među 20 zemalja sa najviše slučajeva na svijetu. U Evropi je do sada prijavljeno preko 15 miliona slučajeva koronavirusa, kao i 346.000 smrtnih slučajeva, što je drugi na svijetu broj preminulih nakon Latinske Amerike.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.