11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Austrijsku sportistkinju oteo muškarac: Udario je kombijem potom skinuo, vezao i prijetio da će je utopiti

Dvadesetsedmogodišnju austrijsku triatlonku Natali Birli (Nathalie) u utorak je, na nekoliko sati oteo 33-godišnji muškarac, dok je vozila bicikl, u bizini Graca.

Kako tvrdi, otmičar je prvo udario kombijem, a potom je protiv njene volje odvezao svojoj kući, gdje je terorisao.

Ona je nekoliko sati nakon otmice uspjela ubijediti otmičara da je pustim, a otmicu je opisala na svom Facebook profilu.

- OGLAS -

– Zabio se u mene svojim kombijem pa me udario štapom po glavi, zavezao i ugurao u gepek. Osim što mi je slomio ruku, izgubila sam i svijest, a kad sam se probudila, bila sam gola i vezana za stolac u nepoznatoj kući – napisala je Birli.

Kako tvrdi, otmičar je sve vrijeme imao nož u ruci.

– Preko očiju mi je stavio povez i na silu mi ulijevao alkohol u usta. Onda me natjerao da odem u kupatilo – prvo mi je naredio da se okupam, a onda mi je rekao kako me namjerava utopiti – prepričala je austrijska sportašica.

Kako prenosi BBC, Birli je u trenutku očaja razgledala po kući muškarca gdje je primjetila orhideje o kojim je počela pričati kako bi otmičaru skrenula pažnju na nešto drugo.

– Pohvalila sam mu cvijeće i tad mi se jednostavno “otvorio” – počeo mi je pričati o svom pokojnom ocu, majci alkoholičarki i djevojkama koje su ga izdale. Shvatila sam to kao savršenu priliku za bijeg. Iskoristila sam njegov trenutak slabosti i nagovorila ga da me odveze kući – dogovorili smo se da ćemo ovo što se dogodilo smatrati običnom nesrećom – i upalilo je – kaže Natali.

Čim je došla doma, njen suprug, s kojim ima tromjesečnog sina, o svemu je obavijestio policiju.

Dan nakon, 33-godišnji otmičar je uhapšen, a u njegovoj kući pronađen je njen bicikl.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA