15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Svi u bh. taboru složni: Pobjeda protiv Finske i Grčke je imperativ

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine već drugi dan priprema se za susrete s Finskom i Grčkom u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Svi u bh. timu složni su da je imperativ osvojiti šest bodova u naredna dva susreta kako bi bh. reprezentacija mogla razmišljati o plasmanu na Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Gordan Ciprić, pomoćni trener u bh. timu, rekao je kako su svi spremni za predstojeće susrete.

“U toku večeri su svi došli, pa smo svi spremni. Duljević je u trenažnom procesu, vidjet ćemo u narednim treninzima, ali je u dobrom stanju. Edin nam mnogo nedostaje, ali moramo bez njega, naći ćemo rješenje s igračima koji su tu. Tehničko-taktička priprema nam je bitna, iskoristiti ova četiri dana da se pripremim za Finsku. Moramo napasti i tražiti pobjedu, nemamo drugog izbora. Umjesto Edina će neko drugi biti napadač, igrat ćemo maksimalno ofanzivno jer moramo pobijediti i Finsku i Grčku”, rekao je Ciprić.

- OGLAS -

Gojko Cimirot, bh. reprezentativac, rekao je kako su svi svjesni da moraju dati svoj maksimum na terenu.

“Igramo na domaćem terenu, to je velika prednost, dat ćemo sve od sebe, svoj maksimum i mislim da možemo doći do pobjede koja jedini cilj. Vidjet ćemo kako ćemo bez Edina, mislim da ćemo kroz treninge raditi na tome i vidjeti ko je najbolja opcija za to. Nadam se da su svi svjesni da moramo pobijediti do kraja, moramo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat. Mislim da je bitno kako će cijeli tim odigrati, sve počine od veznog reda i svi trebamo dati sve od sebe”, rekao je Cimirot.

Izet Hajrović, povratnik u bh. reprezentaciju rekao je kako se nada da će bh. tim ostvariti što bolji rezultat.

“Lijep je osjećaj, drago mi je da sam tu, jedva čekam utakmicu. Imamo dovoljno da se pripremimo i nadam se da ćemo početi s pobjedom. Jasno nam je da će biti teška utakmica, drugi su na tabeli i znamo da će biti mnogo teško, trudit ćemo se da napravimo dobar rezultat. Od mene se očekuje dosta i svjestan sam toga, ali nije bitno ko će igrati, mi smo ekipa i nema veze ko će biti na terenu i cilj nam je da pobijedimo utakmicu, šest bodova su nam cilj. Imamo dobar odnos sa selektorom, nema tu ništa negativno. Do sada su dobro radili, pratio sam šta se dešava i drago mi je da sam opet tu i da pomognem ekipi. Selektor odlučuje ko će igrati, ako budem igrao od početka, dat ću sve od sebe, ako budem džoker, dat ću sve od sebe. Moramo pobijediti ove utakmice kako bismo se plasirali”, rekao je Hajrović.

Bh. reprezentativci će trenirati od 18 sati.

Reprezentativci BiH 12. oktobra u Zenici će u sedmom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 ugostiti Finsku, a tri dana kasnije bodove će tražiti u duelu sa Grčkom u Atini.

Poslije šest odigranih kola poredak na tabeli grupi ”J”: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenije 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA