11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Podrška Općine Centar za 26 projekata nevladinih organizacija

U petak, 26. jula 2019. godine u Općini Centar, Mis Irbina 1 (sala 33 u prizemlju) u 10 sati načelnik dr. Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata organizacija civilnog društva.

Podršku u ukupnom iznosu od skoro 300 hiljada konvertibilnih maraka će dobiti ukupno 26 projekata organizacija civilnog društva.

Naime, u sklopu jačanja saradnje i partnerstva sa organizacijama civilnog društva Općina Centar raspisala je Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz budžeta Općine u 2019. godini. Javni poziv je objavljen 8. aprila 2019. godine.

- OGLAS -

U predviđenom roku primljene su 83 projektne aplikacije. U skladu sa Odlukom o načinu odabira projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji, Komisija za ocjenu i odabir projekata nevladinih organizacija po LOD metodologiji je izvršila evaluaciju prispjelih projekata. Donesena je odluka o dodjeli sredstava (granta) za 26 odobrenih projekata organizacija civilnog društva koji se, u skladu sa Strategijom razvoja Općine Centar za period 2016-2022. godine, odnose na oblasti: obrazovanje, kultura, zaštita okoliša, socijalna politika, zdravstvo i sport. Iznosi sredstava za odobrene projekte su od 10.000 do 20.000 konvertibilnih maraka.

Rang lista projektnih prijedloga organizacija civilnog društva primljenih po javnom pozivu dostupna je na web stranici Općine Centar: www.centar.ba (Javni pozivi, konkursi i oglasi).

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA