10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Žurnal: Prodavač diploma je slobodan čovjek i prima platu iz budžeta!

Nakon istraživanja, snimljenih razgovora bile su očekivane rekacije. Međutim, prodavač diploma Senad Pehlivan slobodan je čovjek i uz to prima platu iz federalnog budžeta.

Senad Pehlivan zaposlen je na mjesto referenta za zaštitu na radu u Javnoj ustanovi Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin u Fojnici.

Direktor ove ustanove Adis Ramić za Žurnal kaže da je “iz kuolarskih priča” čuo šta njegov uposlenik zaista radi. Iako je čuo priču i upućen je u sve za direktora Ramića to ne predstavlja problem jer te aktivnosti Pehlivan obavlja u “privatno vrijeme” a ne u okviru radnog vremena.

- OGLAS -

– Obzirom da sam ja vršilac dužnosti ovdje i da on dolazi na radno mjesto, da obavlja svoje poslove u toku radnog vremena, ja nisam imao na osnovu čega da poduzimam bilo koje druge radnje za njegove aktivnosti van radnog vremena, kaže Ramić.

Javna ustanova Zavod za zbrinjavanje menatalno invalidnih osoba – Drin u Fojnici u vlasništvu je Federacije BiH. Osnivač Zavoda je Parlament FBiH. Imenovanje Upravnog i Nadzornog odbora kao i imenovanje direktora vrši Vlada FBiH. Za nadzor nad radom Zavoda zaduženo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politke na čelu sa SBB-ovim ministrom Veskom Drljačom. Do sada niko od njih nije reagovao na činjenicu da državni službenik u slobodno vrijeme prodaje diplome.

Prema svemu ovome ne treba da bude iznenađenje zašto nakon ni mjesec od skandala, Pehlivan nije čak ni saslušan.

U nastavku poslušajte razgovor sa direktorom Zavoda Drin Adisom Ramićem:

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA