15.5 C
Sarajevo
28.03.2024

Donald Trump izjavio da nije predmet istrage o Rusiji

Kako je objasnio, uvjerenje o tome njegovim advokatima je pružio zamjenik javnog tužitelja Rod Rosenstein.  “On je advokatima rekao da ja nisam predmet, nisam meta”, rekao je Trump u intervjuu “New York Timesu”, govoreći o Rosensteinovom komentaru u vezi s Malerovom istragom o miješanju Rusije u američke izbore za predsjednika 2016. i mogućem dosluhu Trumpovog predizbornog tima s Rusijom. 

Trump je rekao i da nikada nije razgovarao s svojim dugogodišnjim političkim suradnikom Rogerom Stoneom o Wikileaksu i ukradenim emailovima Demokratske stranke koje je taj site objavio tokom predizborne kampanje u SAD 2016, niti je ikome naložio da to učini.   U intervjuu američkom listu, predsjednik SAD-a se osvrnuo i na tekuće pregovore o spornoj izgradnji zida na granici s Meksikom koju je predložio, istaknuvši da su ti pregovori “gubljenje vremena”.  

“Nastavit ću gradi zid i taj zid ćemo završiti”, rekao je Trump, odbacivši pregovore čiji je cilj izlazak iz ćorsokaka u Kongresu i nagovijestivši da bi mogao da proglasi nacionalno izvanredno stanje kako bi osigurao da se zid izgradi.   S tim u vezi, oštro je kritikovao predsjedavajuću Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi. “

- OGLAS -

Zapravo sam se uvijek s njom slagao, ali sada mislim da više neću. Mislim da ona čini veoma lošu uslugu zemlji”, istakao je.   U istom intervjuu, Trump je odbacio navode da se možda neće kandidirati za reizbor 2020. godine. “Volim ovaj posao”, rekao je, ali je napomenuo da je, radeći kao predsjednik, izgubio “ogromne svote novca”, prenosi B92. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA