17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Top 5 savjeta predsjedniku da osigura prisustvo zastave RS-a u Predsjedništvu BiH, a da ne krši Ustav

Top 5 savjeta predsjedniku da osigura prisustvo zastave RS-a u predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a da ne krši Ustav BiH:

Prethodnih mjesec dana nas svakodnevno iznenađuju, ljute, ali i nasmijavaju vijesti o postavljanju zastave RS-a u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Tri najpoznatija aktera ove drame su svakako Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. Ova udarna trojka pored svih silnih problema, kojima bi se mogla baviti – prethodni mjesec dana platu su zarađivali postavljajući i uklanjajući zastave.

Tako smo iz medija mogli saznati kako izgleda taktika Komšića i Džaferovića o uklanjanju zastave, ali i čuti stav Dodika o čitavoj ovoj situaciji. Kako bismo prekratili njihove bitke oko zastave i omogućili im da nesmetano nastave raditi svoj posao odlučili smo se ponuditi prijedloge gospodinu Miloradu Dodiku kako da obezbjedi prisustvo zastave RS-a u predsjedništvu BiH. Naravno, sve skladno s Ustavom Bosne i Hercegovine i Zakonom o zastavi, grbu i himni:

- OGLAS -

1.) Neka kupi od narodnih para lap top od 21 “inch”, na kojem naravno neće ništa raditi. Na lap top s vanjske strane neka stavi naljepnicu u bojama zastave RS-a.

 

 

2.) Može kupiti od narodnih para novo odijelo i cipele. Šiveno po njegovoj mjeri svakako, ali u bojama zastave RS-a. Kada se pojavi na sastanku može da se brani svojom slobodom izbora za odijevanje. Ako mu je previše odijelo, onda bar može neka kravata?

  

 

3.) Neka se javi ekipi na Mycase da mu naprave maskicu za telefon. A onda neka u dogovoru sa svojom sekretaricom stalno dobija pozive tokom sastanaka, kako bi svi vidjeli zastavu RS-a na njegovom i našem (od narodnih para da kupi) telefonu.

  

4.) Neka namjesti tender kompaniji PepsiCo Zapadni Balkan za prodaju Pepsija u Predsjedništvu. Onda neka izlobira kod njih da u Predsjedništvu se služi personalizovani pepsi u bojama zastave RS-a. Samo mu obrnu boje, šta je frka?!

 

5.) Neka raspiše tender za kupovinu personaliziranih čarapa za njegovo osoblje i njega u predsjedništvu u bojama zastave RS-a. Onda neka otvore Instagram profil i da svaki dan stavljaju “Instagram priče” kako sjede prekrštenih nogu, a u fokusu boje zastave Republike Srpske.

 

  

6.) (EXTRA) Neka angažuje na „fejsbuku“ profil „Povoljna šminka Istočno Sarajevo“ i dogovori termine šminkanja svaki put prije nego ima važan događaj u Predsjedništvu. Može i ovo od narodnih para, a ideja za šminkanje može biti nešto ovako:

  / 

Tekst je duhovitog karaktera i nema namjeru da vrijeđa bilo koga. Tekst za namjeru ima da pokaže besmisao dešavanja, kojima svjedočimo prethodnih mjesec dana. Ovom prilikom apelujemo na tročlanu družinu da pronađu zajedničko rješenje i da prestanu da se brukaju s pojavljivanjima u medijima. Radite svoj posao.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA