Vijesti
Čelnik američke službe za imigraciju izokrenuo stihove pjesme o Kipu slobode Čelnik američke službe za imigraciju u utorak je izokrenuo stihove pjesme o Kipu slobode, simbola američke imigracijske povijesti kako bi opravdao posljednji potez Trumpove administracije za suzbijanjem nekih vrsta legalne imigracije.
#

Dajte mi vaše umorne i vaše siromašne koji mogu stajati na svojim vlastitim nogama i koji neće postati javni teret", rekao je vršilac dužnosti direktora američke službe za državljanstvo i imigraciju, Ken Cuccinelli za National Public Radio (NPR).

Kip slobode nalazi se u njujorškoj luci Harbor u blizini otoka Ellis, nekada najvećem useljeničkom području imigranata, posebno Evropljana koji su selili u SAD.

"Dajte mi vaše umorne, vaše siromašne, vaše potlačene mase koje žude da slobodno dišu", stihovi su originalne pjesme, 'Novi kolos' Emme Lazarus.

Cuccinelli je za NPR  objašnjavao novi udar na legalne migrante u SAD-u koji zavise ili bi mogli zavisiti o socijalnoj pomoći, uključujući bonove za hranu i medicinsku zaštitu. Takvim imigrantima će se vjerojatno odbiti zahtjevi za državljanstvom. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.