Vijesti
Četiri osobe uhapšene zbog ubistva nastavnika u Parizu Francuska policija privela je četiri osobe, među kojima i jednog maloljetnika, u vezi sa napadom na nastavnika u predgrađu Pariza, javlja AFP, pozivajući se na izvor u pravosudnim organima.
# Agencija

Francuska policija privela je četiri osobe, među kojima i jednog maloljetnika, u vezi sa napadom na nastavnika u predgrađu Pariza, javlja AFP, pozivajući se na izvor u pravosudnim organima.

 

Isti izvor navodi da su privedeni rođaci napadača na kojeg je policija pucala na mjestu zločina.

Napadač je jučer oko 17 sati kuhinjskim nožem odsjekao glavu nastavniku ispred škole u predgrađu Conflans Sainte-Honorine. O napadaču su se odmah pojavila kontroverzne informacije u javnosti.

Prvobitno je javljeno da je riječ o osamnaestogodišnjem strancu porijeklom iz Čečenije. Zatim da je, navodno, rođen u Moskvi, ali je živio u Francuskoj.

I dalje je nejasno da li je on i ranije bio meta istrage službi bezbjednosti, navodi TASS.

Ruska Ambasada u Parizu obavijestila je TASS da su ruske diplomate zatražile od francuskih vlasti informaciju o napadaču.

Istražioci vjeruju da je posljednji čas ovog nastavnika o slobodi izražavanja vjerovatno izazvao napad jer je đacima pokazivao karikature sa likom poslanika Muhameda.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.