11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Pretres kuće u mjestu Mravići: Pronađena droga, uhapšene dvije osobe

 
Službenici Policijske stanice Doboj Jug danas su u skladu s prikupljenim operativnim saznanjima u koordinaciji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije i Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Tešnju, u mjestu Mravići, općina Doboj Jug, izvršili pretres porodične kuće koju koristi osoba T. S., te pretres kuće, pomoćnih objekata, garaže i vozila, koje koristi osoba M.D.

U sklopu tih pretresa pronađeno je i oduzeto 1495,75 grama bijelog praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 578,80 grama sasušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 1,35 grama smeđe-crvenkastih kristala koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Istovremeno, pronađeni su i jedna izgorena ručno motana cigareta “Joint”, dvije drobilice za marihuanu, jedna digitalna vaga, šest mobilnih telefona, jedan Ipod, jedan zračni pištolj marke “F500”, kalibra 4,5 mm, šest USB stikova, dvije memorijske kartice i laser.

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osoba na području Doboj Juga, koje se dovode u vezu sa neovlaštenim posjedovanjem i prodajom opojnih droga.

- OGLAS -

Nakon izvršenih pretresa, T.S. i M.D. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije Policijske stanice Doboj Jug, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pronađene materije i predmeti su izuzeti i bit će predmet vještačenja, a policijski službenici Policisjke stanice Doboj Jug su nastavili sa preduzimanjem daljnjih operativno-taktičkih mjera i radnji na dokumentovanju i dokazivanju krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA