3 C
Sarajevo
17.04.2024

Mourinho potvrdio da Pogba neće više biti kapiten Uniteda

Manchester United, kojeg s klupe vodi portugalski trener Jose Mourinho, sinoć je pretrpio još jedan težak udarac. U trećem kolu Liga kupa “crveni đavoli“ su na Old Traffordu eliminisani od drugoligaša Derby Countyja, poslije izvođenja penala rezultatom 7:8.

Mourinho u sastav za ovaj duel nije uopšte uvrstio Paula Pogbu, a nakon utakmice je za britanske medije potvrdio da francuski veznjak neće više biti kapiten kluba. Prethodno su mediji špekulisali kako je Mourinho donio odluku da Pogba ne bude zamjenik kapitena zato što je nakon prvenstvene utakmice s Wolverhamptonom (1:1) kritikovao defanzivni stil igre Uniteda.

– Jedina istina je da sam odlučio da Pogba više ne bude drugi kapiten. Tu nema nikakvih problema. Ista osoba koja je odlučila da Pogba bude drugi kapiten, sada je odlučila da više ne bude, a to sam ja. Menadžer sam i mogu donositi takve odluke. Nema nikakvih problema, to je samo odluka koju sam donio -, kazao je Mourinho.

- OGLAS -

Pogba je ove sezone u odsustvu kapitena Antonija Valencije na tri utakmice nosio kapitensku traku. No, nakon izjave u subotu u kojoj je naglasio da moraju više napadati, posebno na domaćem terenu, Mourinho je odlučio da više neće nositi kapitensku traku.

United je nakon šest odigranih kola u Premier ligi na sedmom mjestu s deset bodova, čak osam manje od lidera Liverpoola.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA