-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

AS: Liverpool ruši svjetski rekord i stvara najmoćniji stoperski par svijeta

Liverpool će, ako se sezona uopće dovede do kraja, nakon 30 godina osvojiti naslov prvaka Engleske. Redsi imaju nedostižnu prednost i ako korona dopusti, podići će pokal namijenjen prvaku države. U Ligi prvaka su kiksali već na prvoj stepenici nokaut-faze. Atletico je u dvije utakmice bio spretniji i sretniji i prvak Europe je ispao.

Jurgen Klopp dok traje pauza radi planove za iduću sezonu, a prioritet mu je vrhunski stoper kojeg bi spario s najboljim braničem svijeta Virgilom van Dijkom. Klopp ima jednog od najboljih golmana svijeta Alissona, najbolji bekovski par današnjice (Trenta Alexandera-Arnolda i Robertsona), moćni vezni red i ubitačan napad koji predvode Salah, Firmino i Mane. Ipak, nedostaje mu samo jedna pozicija da bi mozaik bio savršen. Stoper koji će čuvati zadnju liniju uz Van Dijka.

Lovren je na izlaznim vratima kluba, ugovor mu istječe u ljeto 2021. i Redsi ga žele već ovo ljeto prodati da nešto zarade. Matip i Gomez su solidni igrači, ali ne i vrhunski. Nijemac teži savršenstvu i ima plan.

- OGLAS -

Klopp je bacio oko na tri potencijalna kandidata. To su Atleticov José María Giménez (25), Interov Alessandro Bastoni (20) i Dayot Upamecano (21) iz RB Leipziga (21).

Osim što traži mladost, Klopp inzistira na igraču koji je moćan u zraku, a tehnički je dovoljno potkovan da s loptom u nogama može pokretati napade. Atleticov Urugvajac je idealan igrač za planove Jurgena Kloppa, a problem bi mogao biti jedino aktualni ugovor koji Gimenez ima s Madriđanima. Isti važi do ljeta 2023., a sadrži minimalnu klauzulu o puštanju u iznosu od čak 120 milijuna eura. Isplazi li Klopp taj iznos, Gimenez bi postao najskuplji branič u povijesti.

Adut Redsa je činjenica da je Gimenez izgubio mjesto u startnoj postavi Atletica. U ovom trenutku prednost imaju Stefan Savić i Brazilac Felipe koji su se ustalili kao prvi izbor u obrani.

(Index.hr)

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA