7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Drama se nastavlja: SDA poziva Bh. blok i PMP na formiranje programske koalicije

SDA će u ime Koalicije za Mostar danas pozvati predstavnike Bh. bloka i Prve mostarske partije na uspostavu programske koalicije i potpis sporazuma za formiranje vlasti u Mostaru.Danas će liderima mostarskih organizacija SDP-a, Naše stranke i PMP-a otići poziv za sastanak koji bi se trebao desiti sutra, a na kojem će biti ponuđena daljnja saradnja u Gradskom vijeću Grada Mostara, saznaje Klix.ba.

Ova tri politička bloka imaju ukupno 18 vijećnika i još uvijek dovoljan kapacitet da izaberu gradonačelnika Mostara te uspostave vlast u gradu na Neretvi.

Za sutra je zakazana i nova sjednica vijeća, a na dnevnom redu je drugi krug izbora za gradonačelnika. U drugom krugu vijećnici će moći birati između Marija Kordića iz HDZ-a i kandidata Koalicije za Mostar Zlatka Guzina.

- OGLAS -

U drugom krugu izbora za gradonačelnika potrebna je dvotrećinska većina od 24 vijećnika, ali u trećem krugu, po tumačenju OHR-a, samo prosta.

Nasuprot ova tri politička bloka nalazi se HDZ sa svojih 13 vijećnika, tri vijećnika HRS-a na koja teško mogu računati te kandidat liste “Ostajte ovdje” Velibor Milivojević.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA