7 C
Sarajevo
25.04.2024

Počelo okupljanje građana pred protest u Beogradu (FOTO)

Na protest pristižu i ljudi iz drugih gradova u Srbiji, Čačka, Trstenika, Kruševca, Šida, Vranja, Lazarevca, kao i sa Kosova. Sve grupe dolaze do Skupštine iz pravca Dečanske, prolaze prema bini pored okupljenih građana, koji ih pozdravljaju aplauzom.

 
Sa razglasa se pušta muzika kao i na svakom protestu: “Ćao Bela”, “Nisi sam”, “Šejn”…

Kako javljaju izveštači “Blica”, na prostoru ispred Skupštine Srbije, oko 13 sati je sve bilo potpuno mirno, a saobraćaj se na trgu Nikole Pašića i okolini odvijao normalno. Već poslije 14 sati počeli su da pristižu građani sa transparentima, pištaljkama i zastavama.

 
 
 
Prije protesta poslanik DS Balša Božović izjavio je da je “zgrada Skupštine puna policije, protivno zakonu”.

Ministar policije Nebojša Stefanović odgovorio je da se policija nalazi u zgradi Skupštine Srbije kako bi spriječila da neko ponovno pokuša da pali zgradu ili krade slike i kako bi obezbijedila sigurnost za sve poslanike i radnike Narodne skupštine.

 
- OGLAS -

 
“Ne znam kome smeta srpska policija u zgradi Narodne skupštine, pri čemu ona već godinama obezbeđuje ovo zdanje”, naveo je Stefanović na Twitteru.
 
Božović je prethodno izjavio da je zgrada Skupštine puna policije protivno zakonu i upitao “ako to nije državni udar, šta je”.

Predsednik Aleksandar Vučić je gostujući na Pinku rekao da danas “neće biti ništa”, komentarišući proteste, kao i da se nada da će opozicija “razumeti potrebu da razgovara u parlamentu”. 

 
 
Frans Pres: Protest test za opoziciju

Današnji protest u Beogradu protiv vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja test za opoziciju, prenijela je francuska televizija Frans 24 (France).

“Opozicija u Srbiji za danas priprema novi veliki protest. Opozicija optužuje Vučića za autoritarizam, traži pristup medijima i organizovanje slobodnih izbora”, navela je televizija i dodala da srpske vlasti sa svoje strane “nastavljaju optužbe o nasilju” kako bi obeshrabile ljude da dođu na proteste.

“Današnji protest je test za opoziciju, a cilj je privući medjunarodnu pažnju”, dodala je francuska televizija u izvještaju pod naslovom “U Srbiji, opozicija na ulici kako bi branila slobodu medija”.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA