1.6 C
Sarajevo
20.04.2024

Portugalski predsjednik u karanteni zbog koronavirusa

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa otkazao je sve obveze u sljedeća dva tjedna i ostat će u karanteni u svojoj rezidenciji nakon što je u školi čiji su studenti prošli tjedan posjetili predsjedničku palaču otkriven slučaj zaraze koronavirusom.

U priopćenju objavljenom u nedjelju na predsjednikovoj internetskoj stranici stoji da je takva odluka donesena iz opreza, premda ni zaraženi učenik ni njegovi kolege iz razreda nisu bili među posjetiteljima palače Belem, piše britanski The Guardian.

“U skladu s preporukama mjerodavnih zdravstvenih tijela, predsjednik je, premda ne pokazuje simptome zaraze virusom, odlučio otkazati sve javne obveze”, stoji u priopćenju.

- OGLAS -

Dodaje se da će predsjednik Rebelo de Sousa nastaviti raditi iz privatne rezidencije te da je odlučio vlastitim primjerom pokazati svojim sugrađanima potrebu za pojačanim oprezom za trajanja epidemije koronavirusa.

U Portugalu je dosad zabilježeno 25 slučajeva zaraze koronavirusom, a u susjednoj Španjolskoj je evidentirano 617 zaraženih i 13 umrlih od posljedica virusa.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA