Vijesti
Džonson i Džonson mora platiti osam milijardi dolara odštete zbog nuspojava lijeka Kompanija je u saopštenju ocijenila da je odšteta "daleko nesrazmjerna", s obzirom da je prvostepeni sud dodijelio Mareju 680.000 dolara
#

Sud u Pensilvaniji odlučio je u utorak da  američki farmaceutski div Džonson i Džonson mora platiti osam  milijardi dolara odštete zbog toga što nije upozorio da njihov  antipsihotik može dovesti do rasta grudi kod muškaraca.

Nikolas Marej (26) tužio je kompaniju i njegovu  podružnicu Jansen zbog toga što su mu se zbog uzimanja lijeka  Risperdala povećale grudi.

Kompanija je u saopštenju ocijenila da je  odšteta "daleko nesrazmjerna", s obzirom da je prvostepeni sud  dodijelio Mareju 680.000 dolara.

"Kompanija je uvjerena da će  presuda pasti", kažu u Džonson & Džonsonu i optužuju sud da obrani  nije dopustio da iznese ključne dokaze, prenosi Hina.

Kompanija je suočena s nizom tužbi u više američkih saveznih država jer nije na pravilan način  upozorila na nuspojave Risperdala, koji se prepisuje oboljelima od  šizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Taj lijek, koji je Agencija za hranu i lijekove odobrila 1983., prošle je godine zaradio 737 miliona dolara.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.