Vijesti
EANA: Podržavajući slobodu medija podupiremo demokratiju Upravni odbor Europske alijanse novinskih agencija (EANA) je povodom Svjetskog dana slobode medija iskazao zabrinutost zbog trenutnog statusa slobode medija širom svijeta,
#

Upravni odbor Europske alijanse novinskih agencija (EANA) je povodom Svjetskog dana slobode medija iskazao zabrinutost zbog trenutnog statusa slobode medija širom svijeta, ali također izrazio nadu da će i vlade i korporacije u bliskoj budućnosti djelovati u skladu s interesima javnosti i podržati stvarno i novinarstvo temeljeno na činjenicama, na izravnu korist demokratskih društava.

-Cilj Europske alijanse novinskih agencija (EANA) je osigurati da naši članovi, vodeće nacionalne novinske agencije iz cijele Europe, mogu raditi kao pružatelji nepristranih vijesti. EANA podupire načela slobode medija i nastoji olakšati novinskim agencijama članicama rad u skladu s tim načelima. Kvalitetno novinarstvo vidimo kao jedan od stupova budućeg razvoja naših članova i želimo svim novinarima da imaju priliku raditi svoj posao, a da su savršeno svjesni važnosti utjecaja svake vijesti koju objavljuju, ističe se u priopćenju Upravnog odbora EANA-e.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.