5 C
Sarajevo
27.04.2024

Sead Kolašinac će dobiti žestoku konkurenciju u Arsenalu

Ove sezone Kolašinac je uglavnom standardan član prve postave kod Unaija Emeryja. Ipak, Topnici žele pojačati poziciju lijevog beka i razmišljaju od potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu, jer gotovo je sigurno da Španac Nacho Monreal više neće nositi dres ovog kluba.

Moguće riješenje na ovoj poziciji je defanzivac Leicestera Ben Chilwell. Sjajni 22-godišnji fudbaler igra zaista odlično u dresu Lisica i privukao je veliku pažnju na sebe.

Među zainteresovanim stranama je Arsenal. Emery navodno želi vidjeti ovog momka u svom timu, te na taj način pojačati konkurenciju Kolašincu na poziciji lijevog beka.

- OGLAS -

Fudbalski stručnjaci vjeruju da bi se Chilwell savršeno uklopio u igru Arsenala, a da li će do transfera i doći, vidjećemo narednog ljeta.

Ove sezone sjajni bek je odigrao 25 utakmica za Licester u Premiershipu i upisao je tri asistencije. Ranije je igrao i za Huddersfield, kao posuđen igrač.

Ako ne uspiju dovesti Bena Chilwella, Arsenal će se okrenuti dovođenju fudbalera Benfice Alexa Grimalda.

Radi se o također relativno mladom igraču. Ima 23 godine i prošao je omladinsku školu Barcelone, da bi u januaru 2016. godine prešao u Benficu za nešto više od dva miliona eura.

Skauti londonskog tima već u nekoliko navrata su pratili ovog fudbalera, a on je zaista odličan u dresu Benfice. U dosadašnjem dijelu sezone je upisao šest golova i pet asistencija.

Grimaldo je također povezivan sa Atletico Madridom, Interom, Napolijem i Manchester Cityjem u proteklih nekoliko mjeseci, ali do transfera nije došlo.

Ipak, ko god da dođe u Arsenal, pozicija lijevog beka će biti zaista odlično popunjena, a Kolašinac će dobiti izuzetno žestoku konkurenciju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA