5 C
Sarajevo
27.04.2024

Ivanić: Rusija za provedbu Dejtonskog sporazuma, ali protiv demonizacije RS-a

Tim riječima je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prenio na pres-konferenciji osnovnu poruku ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova nakon što se Lavrov danas u Sarajevu susreo s članovima Predsjedništva BiH tokom zvanične posjete Bosni i Hercegovini.
 
Ovaj ruski stav Ivanić smatra vrlo korektnim i dodaje da je Lavrov prenio jaku zainteresiranost njegove zemlje za razvoj dobrih odnosa i za pomoć Bosni i Hercegovini “tamo gdje mislimo da nam može pomoći” mada se Rusija u tome neće nametati. Lavrov je prenio i zainteresiranost ruske strane za ekonomske razgovore, kazao je Ivanić i dodao da postoje prostori za bh. privrednike koji žele pristupiti širokom tržištu Rusije, prenosi Fena.
 
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić neće danas ići u Banja Luku gdje su planirani doček i susreti ministra Lavrova sa zvaničnicima RS. Ivanić nije ni pozvan za danas u Banja Luku, rekao je i podsjetio da je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak domaćin Lavrovu u njegovoj aktuelnoj posjeti BiH.
 
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić smatra da današnji odlazak ministra vanskih poslova Ruske Federacije Segreja Lavrova u Banju Luku nije znak ruske podrške bilo čijoj predizbornoj kampanji u Bosni i Hercegovini pred Opće izbore.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA