11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Stefan Samardžija dovezao ubicu i čekao ga u vozilu

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je jednomjesečni pritvor Stefanu Samardžiji (24), osumnjičenom za učešće u ubistvu Damira Ostojića (42), zvanog Šijan, i teškom ranjavanju njegove nevjenčane supruge Sandre Jošić (40) 5. septembra prošle godine u Banjoj Luci, prenosi Dnevni Avaz.

U prijedlogu o određivanju pritvora Tužilaštvo Republike Srpske navelo je da je Samardžija kritične noći automobilom Škoda Octavia, koji je ukraden 27. jula prošle godine u Sarajevu, dovezao ubicu do Kozarske ulice u blizini Šijanove kuće i čekao ga u vozilu.

Ubicu je nakon zločina odvezao na nepoznatu lokaciju, a Škoda je pronađena zapaljena u šumi u selu Šešići kod Gornje Piskavice. Još, međutim, nije otkriveno kojim su vozilom pobjegli ni ko ih je, eventualno, vozio.

- OGLAS -

– Postoji osnovana sumnja da je Samardžija obio i ukrao Škodu u Sarajevu da bi tri dana poslije na Putu Mladih muslimana sa Peugeota ukrao tablice, koje je postavio na ukradenu Škodu. To su vozilo 31. jula 2018. prevezli na nepoznatu lokaciju u Banjoj Luci, gdje je držana na skrovitom mjestu sve do 5. septembra, kad je ubistvo izvršeno – navodi se u prijedlogu o pritvoru.

Detalj uviđaja u blizini Ostojićeve kuće - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Pojašnjava se da je Šijanovo ubistvo bilo dobro organizirano i dugo pripremano te da su, bez sumnje, nepoznate osobe pratile njegovo kretanje kako bi odabrale pogodan trenutak za likvidaciju.

U tužilačkom dokumentu pojašnjava se da su ukradene tablice evidentirane 31. jula na autoputu Sarajevo – Zenica. Prilikom ulaska na autoput utvrđeno je i da se iza tog vozila kretao plavi Seat, kojim je upravljao Samardžija, a radi se o vozilu koje je vlasništvo njegovog djeda. 

Zanimljivo je da je policija izuzela i magnetne kartice koje su sporna vozila koristila za ulazak na autoput. Na njima su pronađeni DNK tragovi više osoba, a vještačenjem je utvrđeno da je na svim karticama uočeno prisustvo DNK traga Stefana Samardžije.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA