15.5 C
Sarajevo
01.05.2024

Na Vlašiću počelo Šankanje 2018.

Šankanje je jedan od najvećih zimskih festivala u regionu. Pored trodnevne zabave, koncerta i dešavanja za sve generacije, ova manifestacija će tradicionalno otvoriti i zimsku turističku sezonu na Vlašiću.

U specijalnoj Sol Azur Areni nastupit će Haris Džinović, Lapsus Band, Slađana Mandić & Ćao Band, Boris Režak, Pop i Španac i mnogi drugi.

Današnji dan počeo je na Warm Up zabavi u hotelu Blanca.  Drugi dan je predviđen za igre bez granica i mnoga iznenađenja za sve generacije, a popodnevna zabava bit će smještena u hotelu Pahuljica. Koncerti i nastupi u Sol Azur Areni i na Burn Stageu počinju u 22 sata. U Burn stageu zabava počinje u 22 sata i trajat će do 5 sati ujutro.

- OGLAS -

Sutra će tokom dana biti zabava za najmlađe uz podjelu paketića i predstavu za djecu.

I ove sezone očekuju veći broj gostiju nego protekle, a s obzirom na sve veći broj gostiju iz Hrvatske za otvorenje zimske sezone zainteresirali su se i regionalni mediji koji su danas posjetili Vlašić.

Među svim posjetiocima sutra se očekuje i dolazak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, koji je tradicionalni gost Šankanja, a saznajemo da je za subotu najavljen i dolazak drugog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, dok mogući dolazak Milorada Dodika niko nije mogao potvrditi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA