11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Na graničnim prijelazima BiH otkriveno devet osoba za kojima je raspisana potraga

Službenici granične policije Bosne i Hercegovine proteklog vikenda otkrili su devet osoba koje su potraživali bh. sudovi i policija, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Pripadnici Jedinice Granične policije Bijeljina u nedjelju su lišili slobode dvojicu državljana Bosne i Hercegovine. Na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi lišen je slobode R. G. (1970) jer je za njim Policijska stanica Ugljevik raspisala potragu zbog krivičnog djela “krađa”.

Predat je službenicima PS Ugljevik. Na izlasku iz BiH na prijelazu Rača lišen je slobode B. L. (1975), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi neizvršavanja sudske odluke. Predat je službenicima Sudske policije Bijeljina.

- OGLAS -

Istoga dana, prilikom ulaska u zemlju na prijelazu Izačić lišen je slobode D. G. (1963) jer je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela “teška krađa”. Bh. državljanin predat je službenicima Sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik u nedjelju su lišili slobode dvojicu bh. državljana. Za R. G.(1994), ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Za D. G. (1977), također je utvrđeno da se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora, a potražuje ga Osnovni sud u Zvorniku. Obojica su predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška, 29. decembra, lišen je slobode K. B. (1992), državljanin Republike Hrvatske. Provjerama je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela “teška krađa” i Općinski sud u Jajcu zbog krivičnog djela “krađa”. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 29. decembra, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode T. K. (1983). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela iz Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila. Državljanin BiH kontroliran je na letu iz Beča i predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK.

Službenici JGP Velika Kladuša, u subotu su predali E. A. (1987) službenicima Policijske stanice Velika Kladuša nakon što je utvrđeno da je za njim ova policijska stanica raspisala potragu zbog krivičnog djela “prevara”. Bh. državljanin kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, istog dana lišen je slobode R. S. (1990). Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Gračanici zbog krivičnog djela “silovanje”. Službenici JGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA