9 C
Sarajevo
24.04.2024

SPUS od Vlade Kantona Sarajevo traži ulaganje u studentske domove

 Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) uputio je zahtjev Vladi Kantona Sarajevo za realiziranjem ulaganja u studentske domove.

U zahtjevu se ističe da su uslovi u kojima studenti žive u studentskim domovima i stanje objekata u kojima borave, katastrofalni.

SPUS u saopćenju navodi da je u saradnji sa udruženjem studenata iz domova održao sastanak sa studentima, te da su definisana prioritetna ulaganja koja je potrebno realizirati.

- OGLAS -

Studenti su, kako se navodi, nezadovoljni planom Vlade Kantona prema kojem je predviđen milion konvertibilnih maraka za domove Studentskog centra, naglašavajući da je samo za utopljavanje objekata u Nedžarićima i Bjelavama potrebno oko pet miliona konvertibilnih maraka.

Iz SPUS-a ističu da je proritet izdvajanje sredstava za potpuno utopljavanje objekata u Nedžarićima i Bjelavama, te naveli rok od dva mjeseca u kojem je potrebno izdvojiti ta sredstva.

U saopćenju se također ističe da je na listi prioriteta i potpuno renoviranje svih toaleta koji su u jako lošem stanju, kao i dotrajali inventar koji u velikoj većini soba nije zamijenjen od 1998. godine. 

SPUS traži da se ispune osnovne potrebe za dostojanstven život studenata, te da će ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispoštuju studenti izaći na ulice, saopćeno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA