10 C
Sarajevo
19.04.2024

Novi ilegalni ulasci u Sloveniju, migrante iz Pakistana vozio Austrijanac

Slovenska policija je u utorak oko 22 sata kod Dobruške Vasi u južnom dijelu zemlje zaustavila vozilo 49-godišnjeg Austrijanca koji je u automobilu prevozio sedam migranata iz Pakistana, objavila je u srijedu policijska uprava Novo Mesto.

 Austrijski državljanin predan je sucu istrage uz kaznenu prijavu, dok policijsko postupanje prema migrantima još nije zaključeno, prenosi Hina.

 Istodobno, na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje granična policija je tijekom kontrole u  teretnom vozilu srbijanskih registarskih oznaka otkrila osam migranata iz Afganistana, te još četiri Afganistanca u vozilu s makedonskim tablicama, a svi su nakon postupka predani hrvatskim organima.

- OGLAS -

 Slovenija ove godine bilježi povećanje broja ilegalnih ulazaka u zemlju za 70 posto u odnosu na prošlu, a migracije su bile jedna od tema razgovora premijera Šareca u Srbiji, koju je službeno posjetio u utorak.

 Tom je prilikom istaknuo da policije dviju zemalja uspješno surađuju u upravljanju migracijama, ali da je to zajednički europski zadatak te da bez jedinstvenog dogovora na razini Europe neće biti djelotvornog odgovora na taj izazov.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA