9 C
Sarajevo
24.04.2024

Juventus profitirao od Ronalda: Za godinu zarada 515 miliona eura

 Višestruki uzastopni italijanski fudbalski prvak Juventus početkom sezone iz Real Madrida doveo je Portugalca Cristiana Ronalda. Juventus je za odštetu i četvorogodišnju platu Portugalca izdvojio 340 miliona, no Juventusova zarada od transfera Ronalda za jednu godinu iznosit će 515 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvještaju koji je objavio KPMG Football Benchmark, Juventus je za odštetu i četvorogodišnju platu Portugalca Ronalda izdvojio 340 miliona eura. Ipak, podaci pokazuju da je Juventus od Ronalda više nego profitirao.

Juventus je od prodaje ulaznica na utakmicama u prošloj sezoni zaradio 57 miliona eura. Ove sezone, iako ona još uvijek nije okončana, zarada od ulaznica crno-bijelih povećana je na 70 miliona.

- OGLAS -

Kada je riječ o TV pravima Juventus je u prošloj godini zaradio 200 miliona eura, dok je ove godine ovaj iznos veći za 45 miliona.

Da je Ronaldo bio pun pogodak za Juventus pokazuju i podaci o popularnosti italijnskog kluba na društvenim mrežama. Nakon dolaska Ronalda, profile Juventusa na društvenim mrežama prati dodatnih 50 miliona korisnika.

Italijanski klub očekuje da će do kraja godine samo od transfera Ronalda ostvariti dobit u vrijednosti od 515 miliona eura.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA