Vijesti
Erdogan sa Rouhanijem razgovarao o borbi protiv terorizma, Siriji Predsjednik Erdogan izjavio je da je neophodno zajedničko djelovanje protiv terorističke organizacije PKK/YPG, koja prijeti jedinstvu i integritetu Sirije, te održavanje prekida vatre u Idlibu
#

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa predsjednikom Irana Hassanom Rouhanijem, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Direktorata za komunikacije Predsjedništva Turske naveli su da su lideri razgovarali o pitanjima kao što je jačanje tursko-iranskih odnosa i saradnje u borbi protiv terorizma kao i regionalnim pitanjima poput azerbejdžansko-armenskog sukoba i Sirije.

Tokom sastanka, Erdogan je podsjetio da su napadi Armenije, koja je počela sa napadima na azerbejdžanske teritorije, na civilno stanovništvo, ratni zločini. Izjavio je da je važno stajati na tački koja u ovom pitanju razlikuje pravedne i nepravedne, okupirane i okupatore.

Predsjednik Erdogan izjavio je da je neophodno zajedničko djelovanje protiv terorističke organizacije PKK/YPG, koja prijeti jedinstvu i integritetu Sirije, te održavanje prekida vatre u Idlibu.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.