Vijesti
Erdogan uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama Vjerujem da ćete bajramske radosti, ako ne uživo, podijeliti putem komunikacijskih sredstava sa svojim najmilijima. Molim Boga da sljedeći mjesec ramazana dočekamo u zdravlju i miru, napisao je Erdogan
# Anadolu Agency (AA)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je uputio čestitku svim muslimanima povodom Ramazanskog bajrama, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je pozvao sve muslimane svijeta da Bajram provedu u svojim domovima kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

On je istakao da je Turska, sa državom i narodom, veomo uspješno položila ispit kada je riječ o pandemiji.

“U martu i aprilu smo prolazili kroz teška vremena, međutim, u maju mjesecu smo sa mnogim zemljama svijeta poduzeli korake normalizacije. Ako se budemo pridržavali mjera, nosili maske, pazili na higijenu sigurno ćemo uz božiju pomoć iz ovog procesa izaći svijetlog lica“, istakao je Erdogan.

Napomenuo je da su se mnoge zemlje tokom pandemije čvsto vezale za mogućnosti koje posjeduju, a da je Turska uputila pomoć prijateljskim i bratskim zemljama.

“Mi smo kao narod dokazali svoju humanost u svijetu gdje se o globalnoj solidarnosti mnogo govori, ali se ne poduzima ništa. Mi ćemo, ako Bog da, u svijetu koji se u ekonomskom i političkom smislu ponovo formira nakon pandemije, povećati snagu, bogatstvo i blagostanje Turske“, kazao je Erdogan, dodavši:

“Vjerujem da ćete bajramske radosti, ako ne uživo, podijeliti putem komunikacijskih sredstava sa svojim najmilijima. Molim Boga da sljedeći mjesec ramazana dočekamo u zdravlju i miru. Čestitam svima Ramazanski bajram. Ostajte zdravo“.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.