Vijesti
Erdogan: "Vjerujem Rusiji onoliko koliko i Zapadu" "Posljednjih pedeset godina čekamo na pragu EU i, u ovom trenutku, vjerujem Rusiji isto onoliko koliko vjerujem Zapadu", kazao je.
#

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da vjeruje Rusiji onoliko koliko i Zapadu. Kazao je da nije uspio tokom nedavnog sastanka s ruskim predsjednikom nagovoriti Putina na produženje Crnomorskog sporazuma o žitaricama, ali da je dobio obećanje da će Rusija isporučiti milion tona žita Africi.

"Nemam razloga ne vjerovati mu", rekao je jučer Erdogan američkoj televizijskoj kući PBS u New Yorku, gdje učestvuje na Skupštini UN-a. 

"Rusija je pouzdana jednako kao i Zapad. Posljednjih pedeset godina čekamo na pragu EU i, u ovom trenutku, vjerujem Rusiji isto onoliko koliko vjerujem Zapadu", kazao je.

Prošle su godine Turska i UN sklopili dogovor kojim je omogućen transport ukrajinskih žitarica iz crnomorskih luka, no Moskva se prije dva mjeseca povukla iz sporazuma tvrdeći da Zapad nije ispoštovao svoj dio dogovora, koji Rusiji omogućava izvoz hrane i gnojiva. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.