5 C
Sarajevo
25.04.2024

Predsjednik Meksika upozorio migrante koji namjeravaju preći u SAD

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador upozorio je migrante u četvrtak da američka politika u vezi s migrantima tek treba biti definirana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Sad kad postoji migracijska politika koja će regulirati situaciju migranata u SAD-u, smatra se da su vrata već otvorena i da će vlada predsjednika Joea Bidena odmah regulirati sve migrante”, rekao je on na konferenciji za medije.

Dodao je kako ima obavezu informisati ljude iz centralne Amerike da politika Washingtona, iako ima dobru namjeru, još uvijek nije spremna.

- OGLAS -

”Sam predsjednik Biden mi je rekao da će im trebati vremena da definiraju svoju imigracijsku politiku. Tako da, ne može svako otići u SAD i očekivati da će njegov status biti reguliran“, upozorio je meksički predsjednik.

Lopez Obrador je izrazio zabrinutost i pozvao migrante koji planiraju preći granicu da razmisle o njegovim riječima i budu na oprezu zbog trgovaca ljudima koji često iskorištavaju situaciju obećavajući im prelazak za novčanu naknadu.

Njegov komentar uslijedio je nakon nedavnog slučaja koji je potresao Meksiko, kada su pronađeni ostaci 19 osoba u Tamaulipasu, na sjeveroistoku zemlje. Dvanaest tijela je identificirano i riječ je o osobama porijeklom iz Gvatemale koje su namjeravale ući u SAD.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA