Vijesti
EU sankcionira tri poduzeća optužena za kršenje embarga na oružje za Libiju Evropska unija ima pomorsku misiju da održi embargo Vijeća sigurnosti UN-a za Libiju, u previranju od pada Moamera Gadafija 2011. godine
#

Ministri vanjskih poslova Evropske unije dogovorili su se u ponedjeljak da će izreći ekonomske sankcije dvojici pojedinaca i trima firmama optuženim za kršenje embarga na oružje Ujedinjenih nacija za Libiju, rekli su dvojica diplomata, prenosi Reuters.

Dvoje pojedinaca su Libijci, a poduzeća imaju sjedište u Turskoj, Jordanu i Kazahstanu, u pomorskom i zrakoplovnom sektoru, rekli su diplomati.

Evropska unija ima pomorsku misiju da održi embargo Vijeća sigurnosti UN-a za Libiju, u previranju od pada Moamera Gadafija 2011. godine.

Na današnjem sastanku u Bruxellesu 27 ministara vanjskih poslova zemalja članica EU razmatrat će uvođenje sankcija zbog kršenja embarga na oružje Libiji, a ministri će pokušati prevazići zastoj u usvajanju sankcija protiv Bjelorusije.

Zemlje EU dogovorile su privremeni popis entiteta i pojedinaca koji su osigurali brodove, avione i drugu logistiku za prijevoz borbene opreme u Libiju, naveli su diplomatski izvori EU uoči današnjeg sastanka, prenosi DPA.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.