17 C
Sarajevo
16.04.2024

Nemojte i vi: Tri ljubavne lekcije koje mnogi nauče prekasno

Ponekad treba da prođe puno vremena kako bismo napokon shvatili šta uistinu želimo od ljubavi i kakvi su oblici ponašanja u vezi prihvatljivi, a kakvi ne. Evo koje to ljubavne lekcije mnogi prekasno nauče.

1. Ne govori “da” ako zapravo želiš da kažeš “ne”

U ljubavnim vezama žene često prave istu grešku – pretvaraju se. Zapamtite da kompromis nije rješenje ako se zbog njega osjećate nesrećno. Nemojte pristajati na stvari koje vas čine duboko nezadovoljnima, nemojte se pretvarati da ste srećni ako nijeste i nemojte govoriti “da” predlozima koje instinktivno želite da odbijete.

- OGLAS -
 U svakom trenutku veze budite autentični i svoji jer ćete jedino tako moći da postignete istinsku ljubavnu sreću s partnerom koji će vidjeti vašu pravu ličnost, a ne onu kreiranu posebno za njega. Kada napokon kažete “ne” onome što vas čini nezadovoljnom, vaše prave želje i potrebe izlaze na površinu.

2. Vaša ljubav ne može da promijeni muškarca

Dok on sam ne postane svjestan potrebe za promjenom, nema te ljubavi – bez obzira na to koliko je ona jaka – koja će ga natjerati da se mijenja. Promjene mogu biti uslovljene spoljnim faktorima, ali zapravo dolaze iznutra.

3. Ljubomora i posesivnost nijesu znaci da vas voli

Mnoge žene ljubomoru i posesivnost doživljavaju kao potvrdu da je muškarcu uistinu stalo do njih. Mala doza ljubomore sasvim je normalna stvar u vezi. Međutim, kada vas muškarac konstantno kontroliše, želi da zna svaki vaš korak i potez, brani vam komunikaciju s drugima – to je znak da njegova ljubomora nije bezazlena i zdrava.

Kad se malo bolje razmisli, svaka od ovih stvari može da važi i za muškarce

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA