Vijesti
FBI: Iran i Rusija se miješaju u izbore u SAD Direktor Nacionalne obavještajne službe Džon Retklif i direktor FBI Kris Vrej rekli su na konferenciji za novinare da će SAD odgovoriti svakoj zemlji koja pokuša da se umiješa u izbore, prenosi AP.
#

Iran i Rusija prikupili su podatke američkih glasača kako bi uticali na predstojeće američke predsjedničke izbore, saopštio je Federalni istražni biro, dodajući da je Teheran odgovoran za slanje prijetećih mejlova demokratskim biračima, prenosi N1.

Direktor Nacionalne obavještajne službe Džon Retklif i direktor FBI Kris Vrej rekli su na konferenciji za novinare da će SAD odgovoriti svakoj zemlji koja pokuša da se umiješa u izbore, prenosi AP.

Retklif je precizirao da je cilj iranskih "lažnih mejlova", koje je navodno poslala krajnje desna grupa pristalica Donalda Trampa "Ponosni momci", da se izazove nemir i nanese šteta aktuelnom predsjedniku, prenosi Bi-Bi-Si.

Vlada Irana je, preko švajcarskog ambasadora koji u Teheranu predstavlja interese SAD, oštro osudila te optužbe, prenosi Rojters.

"Iran i Rusija su preduzeli konkretne akcije kako bi uticali na javno mnjenje vezano za naše izbore. Te podatke strani akteri mogu da koriste za plasiranje lažnih podataka glasačima, kojima mogu da izazovu zabunu kod njih i da potkopaju povjerenje u američku demokratiju", kaže Retklif.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.