3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Simbol Katalonije: Krvarim za Španjolsku. Živio Kralj!

Gerard Pique simbol je Barcelone, najveći zagovornik za katalonsku nezavisnost među nogometašima te najveći provokator Kataloncima omraženog Reala i madridskog hegemonizma. Zato redovno na Santiago Bernabeuu dobiva najveće zvižduke od svih igrača Barcelone. Međutim, sada je otkrio svoju brižno skrivanu stranu velikog španjolskog domoljuba.

Pique je za Španjolsku odigrao 102 utakmice te bio ključni igrač prilikom osvajanja svjetskog naslova 2010. godine i europskog 2012. U intervjuu za L'Esportiu povodom desete obljetnice jedine svjetske titule koju je uzela Furija prisjetio se kako je u Južnoj Africi doslovno krvario za Španjolsku. Onu istu zemlju koju mu spočitavaju da je mrzi.

“U prvoj utakmici skupine dobio sam udarac u arkadu koji me raskrvario i zahtijevao šivanje rane. Na drugom meču opalili su me po ustima i to me također jako boljelo, ali i raskrvarilo, te su mi opet stavljali šavove. Tu nije bio kraj mojim krvavim nevoljama jer samo dva dana kasnije na treningu dobio sam udarac po usnama koji mi je ponovno raskrvario spomenutu ranu. Sjećam se da me izbornik Vicente del Bosque gledao i govorio: ‘Ovaj dečko stvarno nema sreće…’ Kao što vidite, ja doslovno krvarim za Španjolsku. Živio Kralj!”

- OGLAS -

Pique demantira da je najveći uspjeh u povijesti španjolskog nogometa najveća zasluga katalonskih nogometaša: “Činjenica je da smo mi iz Barcelone, dakle Xavi, Puyol, Iniesta, ja… bili većina u toj momčadi, ali bilo bi nepravedno ignorirati ogroman doprinos koji su dali Casillas, Ramos, Villa. Ta je momčad imala sve osim jednog – zvijezde. Imala je zato veliki momčadski duh, koji je bio iznad svakog ega.”

(Index.hr)

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA