Vijesti
Francuska: Antiislamske poruke na zidovima džamije u Strazburu U saopćenju Islamske zajednice Milli Gorus (IGMG), kojoj pripada ova džamija, navedeno je kako su na zidovima džamija zatekli natpis "Ne islamu, vratite se u svoju zemlju"
#

Antiislamske poruke osvanule su na zidovima džamije "Eyup Sultan" u francuskom gradu Strazburu. Riječ je u džamiji koja je u izgradnji i koja će biti najveća džamija u Evropi, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Islamske zajednice Milli Gorus (IGMG), kojoj pripada ova džamija, navedeno je kako su na zidovima džamija zatekli natpis "Ne islamu, vratite se u svoju zemlju".

"Ovaj događaj odražava štetnu klimu u kojoj se danas nalazi Francuska", naveli su iz IGMG-a.

Kamen temeljac za džamiju položen je u oktobru 2018. godine, a njena gradnja se privodi kraju. Bit će najveća džamija u Evropi, a gradi se na 15 hektara zemlje, u osmanskoj arhitekturi. Kompleks će sadržavati mesdžid za 3.000 osoba, konferencijske dvorane, školu, biblioteku, restorane i butike, kao i parkiralište sa 600 vozila i biciklistički park.

Oko glavne kupole džamije nalazi se 27 malih kupola, a džamija će sa dvije munare visoke po 44 metra doprinijeti vjerskoj, arhitektonskoj i kulturnoj raznolikosti Strazbura.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.