7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Ovako to Bosanci rade: Vedad Ibišević ušao u historiju Bundeslige

Za sadašnji klub berlinsku Hertu, Ibišević je postigao 33 gola, a isto toliko golova je postigao u dresu Štutgarta. Najviše je puta pogađao u dresu Hoffenhajma, tačno 43. Bivši bosanski reprezentativac je u Bundesligi vrlo cijenjen, a u Berlinu nosi kapitenskom traku.

 

- OGLAS -

Posebno se pamte Vedini golovin u dresu Hoffenheima, kada je ova ekipa blistala u Bundesligi, ali i onaj protiv Litvanije u Kaunasu koji nas je odveo na svjetsko prvenstvo, te na prvi gol na mundijalima kada je na slavnoj Marakani pogodio protiv Argentine.

Uvijek skroman, tih i nasmijan, a na terenu i s loptom u nogama vrlo neugodan. Kada je najpotrebnije Ibišević zna biti najkritičniji, kritičan prema sebi, a rezultat toga gol u mreži protivnika. Tako je i za reprezentaciju pogađao 28 puta, naš plavooki bombarder.

Rođen u brdsko-planinskom gradu Vlasenici, na nekih 600m nadmorske visine. Nekada dječak sa loptom ispred kuće koji je imao nadu da će postati veliki.

Nada je vremenom postala realnost. Realnost je kapitenska traka fudbalskog kluba koji dolazi iz jednog od najrazvijenijih gradova u Evropi, berlinska Herta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA