7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Aktivacija MAP-a: Vijeću ministara upućen Godišnji nacionalni program

Zamjenik ministra sigurnosti je napomenuo da je Komisija za NATO integracije samo tijelo Vijeća ministara BiH, a da će Vijeće ministara dati svoje mišljenje na tekst nacrta Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) 2018-2019.
 
Brkić je potvrdio jučer u izjavi novinarima da sjednici nisu prisustvovali članovi iz reda srpskog naroda, navodeći da je od ukupno 20 bilo prisutno 11 članova i da su neki od članova iz srpskog naroda imali opravdane razloge za odsustvo.
 
Na posljednjem sastanku zvaničnika bosanskohercegovačkog entiteta RS kod predsjednice manjeg bh. entiteta Željke Cvijanović članovi Komisije iz reda srpskog naroda pozvani su da ne učestvuju u njenom radu.
 
Donedavni član Komisije za NATO inegracije Boris Јerinić izjavio je da potez predsjedavajućeg Komisije za NATO integracije BiH predstavlja kršenje procedure i samovolju.
 
“Ako nije bilo saglasnosti Komisije, očigledno je da je riječ o zloupotrebi pozicije predsjedavajućeg Brkića. To je nedopustivo”, rekao je Јerinić.
 
BiH je “zeleno svjetlo” za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MA) u NATO-u dobila na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Sjeveroatlantske alijanse u Briselu 5. decembra.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA