Vijesti
Gana kupila još 1,3 miliona doza anticovid vakcine "Sputnik V" od Rusije Na taj način ćemo omogućiti masovniju imunizaciju populacije i moći se nadati željenoj normalizaciji života i ekonomije u našoj zemlji, poručio je predsjednik Gane Akuffo-Addo
#

Vlasti Gane saopćile su da od Rusije kupile još 1,3 miliona doza anticovid vakcine “Sputnik V“.

Predsjednik Gane Nana Akuffo-Addo kazao je da bi ruske vakcine protiv koronavirusa toj afričkoj zemlji trebale biti isporučene 15. maja.

“Na taj način ćemo omogućiti masovniju imunizaciju populacije i moći se nadati željenoj normalizaciji života i ekonomije u našoj zemlji“, poručio je Akuffo-Addo.

Ističući kako je nošenje zaštitnih maski najučinkovitija preventivna epidemiološka mjera, predsjednik Gane je uputio apel da se ljudi ne umaraju tom praksom, već da se naviknu na nju.

Vlasti Gane do sada su zaprimile 4.222.000 doza anticovid vakcina koje su im isporučene iz Rusije, Indije, UEA-a, južnoafričke kompanije MTN i programa COVAX, javlja Anadolija.

Vakcinacija protiv koronavirusa u Gani je počela 1. marta i do sada je vakcinisano blizu milion ljudi.

Gana je zemlja sa oko 31 milion stanovnika. Od početka pandemije COVID-19 u gani je koronavirusom zaraženo 92.600 ljudi, a od posljedica zaraze je umrlo 779 osoba.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.