10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Damir Beljo izazvao Edina Puhala, evropski prvak odgovorio: Biraj mjesto i vrijeme

Naime, Puhala je na meč izazvao bivši evropski prvak Damir Beljo, a popularni Iron Puki u načelu nema ništa protiv meča s Mostarcem.

“Ono što bi najviše zanimalo našu publiku i što ja iskreno i želim je borba s Edinom Puhalom koji trenutno drži WBO evropski pojas i čak ga je jednom odbranio. Ja sam prvi u našu zemlju donio taj WBO evropski pojas i uspio sam ga dva puta odbraniti. Dobio sam priliku za svjetski naslov protiv fenomenalnog Usika, ali automobil me udario i tako sam ostao i bez borbe i kasnije pojasa. Mislim da bi i za Edina najbolje bilo da boksa sa mnom, jer ako mene pobijedi imat će maksimalno još jedan meč i sigurno boksa za svjetski naslov. Naravno, to vrijedi i za mene”, poručio je Beljo.

“Nadam se da će Edin prihvatiti moj prijedlog, meni ne treba platiti nijedan fening, volio bih da to što su mislili daju onima kojima baš treba, a najiskrenije, mislim da je ovo najbolje za obojicu, da nas dvojica odboksamo”, dodao je 34-godišnji Beljo.

- OGLAS -

Pukijev odgovor nije se dugo čekao. Evropski prvak je izjavio kako je spreman na borbu ukoliko Beljo postigne sporazum s promoterskom kućoj Ketty koja zastupa 31-godišnjeg Sarajliju.

“Neka se Beljo obrati Kettyju, predloži honorar, mjesto i vrijeme i borit ćemo se”, rekao je Iron Puki.

Puhalo bi se uskoro trebao boriti za titulu prvaka svijeta u WBO organizaciji, a eventualnom pobjedom nad Beljom bi stigao do meča za najboljeg svjetskog boksera.

Zanimljivo, prije nekoliko godina Puhalo je tražio meč protiv tadašnjeg evropskog prvaka Belje, no do njega nije došlo.

Oba naša boksera su neporažena u dosadašnjoj karijeri. Beljo je zabilježio 26, a Puhalo 18 pobjeda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA