12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Rudnici Kreka i Đurđevik rade bez problema, zemljotres nije napravio nikakvu štetu

Nevad Ikanović, izvršni direktor za proizvodnju u “Elektroprivredi BiH”, rekao je danas za „Dnevni avaz“ da rudnici na području Tuzlanskog kantona Kreka i Đurđevik nisu imali nikakvih problema nakon zemljotresa koji je jutros pogodio šire područje ovog kantona.

Ikanović nam je potvrdio da je od jutros na vezi s direktorima ovih rudnika i da podrhtavanja tla nisu prouzrokovala nikakve probleme.

– Rečeno mi je da se osjetilo podrhtavanje tla, posebno u Rudniku Kreka, jer je on bliži Srebreniku, ali nije bilo nikakvih problema. Sve je u najboljem redu. Rudnici rade kako rade. Isporuka uglja prema termoelektranama idem svojim tokom – rekao nam je Ikanović.

- OGLAS -

Zemljotres magnitude 4,2 stepena po Rihteru pogodio je jutros nešto poslije 9 sati područje sedam kilometara od Mramora, između Srebrenika i Tuzle.

Kako je objavio Euromediteranski seizmološki centar (EMSC), potres intenziteta 4 stepena po Merkalijevoj skali desio se na dubini od 10 kilometara.

Podrhtavanje tla se osjetilo i u okolnim gradovima, od Srebrenika, Gračanice, Lukavca do Brčkog, ali nije zabilježena materijalna šteta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA