12.7 C
Sarajevo
24.04.2024

Piromanka koja je zapalila požar kod Šibenika, radi na naplatnim kućicama

Šibenska policija i dalje ne otkriva saznanja prikupljena tokom kriminalističkog istraživanja piromanke, koja je u nedjelju uhapšena zbog sumnje da je podmetnula požar u šibenskoj Dubravi.

– Još je u toku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se, prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima, izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. jula – izjavila je Marica Kosor, portparol policije.

Nepotvrđene informacije ukazuju na to da je riječ o istoj ženi koja je prije dvije godine osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. do 23. jula 2017.

- OGLAS -

Sve ih je, kako javlja Šibenski portal, palila u šumi i na smetlištu u blizini porodičnih kuća improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i peškire natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko rastinje.

Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica Hrvatskih autocesta (HAC), koja je, navodno, otišla na posao nakon što je izazvala do sada najveći požar ove sezone. Navodno radi kao blagajnica na naplatnim kućicama.

Hrvatski mediji navode da je riječ o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslije podne, a nošen jakim vjetrom, brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba sa požarom, a u nedjelju ujutro vatrogascima je pomogla kiša

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA