2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Odbačena rasprava o Programu reformi i NATO-u

Kako je rekao Nedeljko Čubrilović, predsjednik NS RS, ovaj opozicioni prijedlog nije podnesen u skladu s Poslovnikom, te da nisu ispunjeni potrebni uslovi.

Nedeljko Glamočak, poslanik SDS-a, rekao je da je zahtjev podnesen u roku u skladu s Poslovnikom, te da je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, dužan da obavijesti NS RS o tome šta taj program znači.

Glamočak je rekao da SDS smatra da je usvojeni dokument u suprotnosti s tačkom pet Rezolucije o vojnoj neutralnosti, koji je NS RS usvojila 17. oktobra 2017. godine, te tvrdi da ovaj dokument znači aktiviranje Akcionog plana za članstvo.

- OGLAS -

Igor Crnadak, poslanik PDP-a je u ime Kluba te stranke predložio da se sprovede rasprava ako treba i na zatvorenoj sjednici, ali i da je u javnom interesu RS da se dokument objavi i da na uvid javnosti.

“Kakav je to dokument najbolje govori činjenica da je Bakir Izetbegović zahvalio Dodiku i čestitao mu što je usvojen. Govorili ste često da ste u prošlosti bili naivni. Mi smo zabrinuti da vas je on ponovo prevario”, rekao je Crnadak i zatražio da se objasni da li BiH nastavlja Individualni partnerski program, ili ulazi u Akcioni plan za članstvo.

Crnadak je dodao da je poniženje za RS da se dokument objavi tek nakon što on bude poslat u sjedište NATO-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA