9 C
Sarajevo
24.04.2024

Denisu su uzeli mladost. Nemilosrdno su ga ubili, ostavili. Sina, druga, brata…

U Sarajevu i Lepenici danas će biti obilježena 11. godišnjica od smrti Denisa Mrnjavca, srednjoškolca kojeg su 5. februara 2008. bez povoda u punom tramvaju na putu iz škole prema kući napala trojica huligana i pri tome mu nanijela teške tjelesne povrede, od kojih je 6. februara preminuo.

Vedran Ljevarević, predsjednik Udruženja mladih “Denis Mrnjavac”, pripremao je jučer vijence koje će, zajedno s Anom Mrnjavac, položiti na grob njenog sina u Lepenici te ispred panoa s Denisovom slikom na tramvajskom stajalištu kod Tehničke škole u Sarajevu.

– Evo, godine se nižu, ulazimo u drugo desetljeće otkako Denisa nema. Malo se toga promijenilo na ulicama Sarajeva kad je sigurnosna situacija u pitanju. Denisovi prijatelji morali su nastaviti svoje živote. Nažalost, Denis je propustio najljepši period života, mladost, zaljubljivanje… Neko mu je to uzeo, ali on će vječno živjeti u našim srcima. Nećemo ga dati zaboravu – kaže Ljevarević.

- OGLAS -
  
 

Ističe da je Denis postao sinonim za nasilje nad djecom koje se provodi na bh. ulicama.

U tišini svog stana Denisova majka Ana jučerašnji dan provela je plačući.

– Tuga i nevjerica su iz dana u dan sve veće i sve prisutnije. Kao majka, ne mogu prihvatiti tu surovu stvarnost, tu istinu, da Denis nije tu, među nama. No, on je uvijek u mom srcu. Zaista je teško, vrijeme ide, prolazi, u svakom novom trenutku sve više nedostaje. Svaki moment bez njega bolan je i težak – kazala je Ana, prenosi Avaz. 

  

11 sati – polaganje cvijeća na tramvajskoj stanici kod Tehničke škole

14 sati – posjeta Denisovom vječnom počivalištu u Lepenici

17 sati – misa zadušnica u mjesnoj crkvi

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA