12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Dodik i Željka stigli u Vatikan: Očekuju prijem kod Pape

Na aerodromu su ih dočekali predstavnici protokola Vatikana i pri Svetoj Stolici, kao i Ambasade BiH u Italiji.

– Kada sam sletio na aerodrom u Rim dočekao me je zvanični protokol Vatikana, tako da ne znam šta bi još trebalo da objasnim. Mislim da je to uobičajeno u okviru procedura koje važe u Predsjedništvu, da član Predsjedništva kojeg pozove neko iz druge države može da to učini i ode u zvaničnu posjetu, i ja samo koristim to, kao što je i prije samo mjesec dana uradio i Željko Komšić kada je odlazio u Sjevernu Makedoniju. Nema tu šta objašnjavati, sutra će moj sastanak sa papom sve objasniti, a za male duše i one koji žele u tome da nešto sitničare uvijek ima prostora za to – istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ovo zvanična posjeta i da će tokom razgovora biti riječi o svim važnim pitanjima Vatikana i BiH, ali i o odnosima između vjerskih zajednica u BiH.

- OGLAS -

– Iskoristiću priliku da upoznam papu sa mojim satavovima s tim u vezi sa razvojem nekih događaja iz prošlosti i da pokušamo doći do nekog zajedničkog stava o tome da je potrebno graditi mir, da bez obzira na izazove koji nisu nimalo jednostavni i da svijet vapi za mirom – naglasio je Dodik.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije.

Srpski član Predsjedništva BiH sutra bi trebalo da se sastane sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA