13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

SP alpsko skijanje: Corinne Suter zlato u spustu

Suter je do svog prvog zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima stigla s vremenom 1:34.27 minuta, a nastavila je niz započet na prethodnom SP-u u švedskom Areu, gdje je također osvojila dvije medalje, srebro u spustu i broncu u superveleslalomu.

Iznenađenje spusta u Cortini bila je 24-godišnja Njemica Kira Weidle koja je za Corinne Suter zaostala za 20 stotinki sekunde i osvojila srebrno odličje, što joj je prva medalja s velikih natjecanja, prenosi Hina.

Trijumf Švicarki upotpunila je 29-godišnja Lara Gut-Behrami koja je naslovu svjetske prvakinje u superveleslalomu dodala broncu u spustu, zaostavši za kolegicom iz reprezentacije za 37 stotinki. Za Gut-Behrami je to sedmo odličje na svjetskim prvenstvima, a treće u spustu nakon bronce 2015. u Vailu te srebra 2009. u Val d'Isereu.

- OGLAS -

Na korak do pobjedničkog postolja ostala je Čehinja Ester Ledecka sa zaostatkom od 44 stotinke.

Aktualna olimpijska pobjednica u superveleslalomu je zasada ‘najnesretnija’ skijašica na ovom SP-u, jer je četvrta bila i prije dva dana na superveleslalomskoj utrci.

Pobjedom Corinne Suter prekinuta je slovenska vladavina ovom disciplinom na svjetskim prvenstvima, na kojima su slovenske skijašice osvojile posljednja tri zlata. Tina Maze je bila najbrža 2015. u Vailu, a Ilka Štuhec 2017. u St. Moritzu i 2019. u Areu. Mariborčanka je u Cortini završila na 14. mjestu.

Natjecanja u Cortini d'Ampezzo nastavljaju se u nedjelju, kad je na rasporedu spust za skijaše s predviđenim početkom u 11 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA