17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Povrijeđeni dječak iz Novog Travnika uskoro izlazi iz bolnice

“Povrijeđeni dječak, koji je nastradao u petak uvečer u saobraćajnoj nesreću u centru Novog Travnika, uskoro izlazi na kućno liječenje. Zdravstveno stanje mališana incijala J. A. je svakim danom sve bolje. Jutros sam ga obišao i super se osjeća. Sutra (utorak, op.a.) imat ćemo dodatnu vizitu, nakon koje će kolegij donijeti odluku kada bi mališan mogao biti pušten kući”, to je u razgovoru za radiosarajevo.ba potvrdio prim. dr. Mirsad Granov, direktor Bolnice Travnik.

Inače, kompletno medicinsko osoblje Bolnice Travnik kojom rukovodi prim. Granov, stavilo se na raspolaganje i učinili su nadljudske napore da spase život mališana J. A.

Riječ je o jednom od dvojice sinova glavnog imama iz Novog Travnika Harisa ef. Amidžića. Drugi sin od imama Amidžića, zajedno sa preživjelim dječakom iz porodice Hajrić, nalazi se na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

- OGLAS -

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći Nermin Rustempašić, u alkoholiziranom stanju, automobilom Opel Astra u petak oko 20.30 sati usmrtio je dvije osobe, te tri teško povrijedio.

Azra Hajrić i njena kćerka Alma poginuli su na mjestu nesreće, dok je troje djece povrijeđeno u strogom centru Novog Travnika kada je 34-godišnji Rustempašić naletio svojim automobilom na njih.

Rustampašić je u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi, a jučer (nedjelja) mu je Kantonalni sud u Novom Travniku odredio jednomjesečni pritvor.

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati najduže mjesec od dana lišenja slobode, odnosno do 7. januara iduće godine.

Azra Hajrić (30) i njena Alma (10) u nedjelju su sahranjene na Mezarju Kasapovići, u prisustvu velikog broja građana Novog Travnika i okolnih gradova oprostio se od tragično stradale majke i kćerke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA