15 C
Sarajevo
28.03.2024

Koeman: Mislim da Nejmar nije Alavesov igrač

Trener Barcelone Ronald Koeman je imao konferenciju za medije pred duel Barcelone i Alavesa, a tom prilikom je morao da izbjegava pitanja o narednom rivalu Paris Saint-Germainu koji neće računati na Neymara u utakmici osmine finala Lige šampiona.

“Meč sa Alavesom je važniji od duela u utorak. Idemo meč po meč i hoćemo da nastavimo dobar niz u La Ligi.To nam je važno pred meč u utorak”, kazao je na početku konferencije za medije trener Barcelone Ronald Koeman.

Novinari su bili uporni sa pitanjima o izostanku Neymara sa prvog meča osmine finala Lige šampiona.

- OGLAS -

“Mislim da Neymar nije Alavesov igrač. O tome ćemo u ponedjeljak”.

Koeman je ovo morao da ponovi više puta tokom konferencije, a pričao je i o nedostatku pojačanja na zimu.

„Nisam prava osoba da priča o tome. Pričao sam o tome šta nam treba, ali poštujem odluke kandidata za predsjednika kluba. Sa svime što nam se dešava fale nam defanzivci i nismo igrali mnogo utakmica sa istim odbrambenim igračima. Zbog povreda su naše partije bile lošije”, kazao je Koeman.

„Tačno je da smo primili golove, ali smo napravili još više šansi. Moraš da budeš jak u odbrani. Fali nam preciznost u odbrani, posebno zbog ljudi koji nam fale. Bit ću zabrinutiji ako ne budemo pravili šanse”, kaže on.

Barceloni slijede veoma važni mečevi, posebno u Ligi šampiona jer će u La Ligi teško moći da stigne vodeći Atletico.

„Februar i mart su mjeseci kada vidiš mogućnost da možeš da osvojiš nešto. Vidjet ćemo za mjesec dana gdje smo i šta možemo da ostvarimo. Imat ćemo više igrača na raspolaganju”, dodaje trener

Barca dočekuje Alaves u subotu od 21 sat.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA