Vijesti
I Sjeverna Makedonija snižava cijene desetinama proizvoda Cijena određenih proizvoda biće niža za 10 odsto u odnosu na cijenu od 1. avgusta.
#

Nakon Srbije i Hrvatske i u Sjevernoj Makedoniji cijene određenih proizvoda biće snižene od srijede, nakon što Vlada sutra donese odluku.

Cijena određenih proizvoda biće niža za 10 odsto u odnosu na cijenu od 1. avgusta.

“Pozivam sve zainteresovane strane u našoj zemlji, proizvođače i trgovce, čiji proizvodi nisu na listi, da se obrate ministarstvu radi proširenja asortimana jeftinijih proizvoda. Danas ću imati sastanak i sa proizvođačima i sa distributerima pića, sa ciljem njihovog uključivanja u smanjenje cijena koje će važiti do 30. novembra”, rekao je ministar ekonomije Krešnik Bekteši.

Bekteši je otkrio da će cijena određenog proizvoda biti smanjena bez obzira na to ko ga proizvodi, uvozi ili distribuira.

“Ako pojeftine špagete, pojeftiniće sve vrste špageta, ne samo od jednog proizvođača. Riječ je o 25 kategorija osnovnih proizvoda, a prema broju i vrsti proizvoda radi se o više od 50”, naveo je ministar, navode skopski mediji, prenosi Tanjug.

Na listi su gotovo svi prehrambeni proizvodi iz pekarske, mesne i mliječne industrije, a određeni su prema listi Državnog zavoda za statistiku i njihovoj metodologiji po kojoj se ti proizvodi najviše konzumiraju u zemlji.

(Biznis.ba)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.