5 C
Sarajevo
27.04.2024

Vučić nakon sastanka sa Mogerini: “Ne želim politički cirkus, želimo da očuvamo stabilnost i mir”! (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je danas visokoj predstavnici EU za vanjsku politiku i bezbjednost Federiki Mogerini da je Srbija spremna “koliko sutra” da nastavi dijalog čim Priština ukine takse.

Vučić je nakon sastanka sa Federikom Mogerini rekao da su razgovarali o brojnim temama, dodavši da joj je rekao da čim se ukinu takse, Srbija je spremna da nastavi dijalog.

“A da li će se to dogoditi – nije u našim rukama”, rekao je predsjednik Srbije nakon sastanka u Berlinu i dodao:

- OGLAS -

“Drže ih gotovo 6 meseci. Govorili smo i o bilateralnim pitanjima, važnim pitanjima, ukazali smo na određene nelogičnosti kada je reč o povećanju državne pomoći i izvoza. Govorili smo i o problemima u izvozu čelika, ali je sigurno da se srpska ekonomija kreće krupnim koracima napred”, istakao je on.

Rekao je i da je Srbija posvećena svom evropskom putu i da će nastaviti da radi na tome.

“Ne želim da pravimo politički cirkus, nego da večeras lepo pričamo. Želimo da očuvamo stabilnost, trajni mir i početak rešavanja onih problema koje su aktuelni. Nisam optimista da će se nešto večeras u Berlinu rešiti”, rekao je on.

Vučić je rekao da do rešenja mora da se dođe kompromisom.

“Ako je neko mislio da će to uraditi time što će nas pritiskati, nećemo gledati taj film”, rekao je on i najavio da će i sutra imati bilateralne sastanke u Berlinu.

Predsjednik je naglasio da šta god da se dogodi u Berlinu, da ćemo u budućnosti svakako morati da razgovaramo, jer se svaki problem mora rješavati razgovorom.

“Ne možete 2006. godine da potpišete CEFTA sporazum, a 2008. da donesete akt o otcepljenju, najteži akt protiv suvereniteta države. I matična država vam tada ne uvede takse, a vi ih uvodite njoj, jer vam je tako palo na pamet, 10 godina kasnije”, istakao je on.

Kako je rekao, uvođenje taksi je možda i bilo moguće u prošlosti, ali ne može na početku 21. vijeka, prenosi Kurir. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA